29 april 2010

Tygsida och nya tyger

Idag har jag lagt upp en sida med alla mina tyger som passar till mössor och dregglisar så att dom finns samlade på samma ställe. Här kommer du till tygsidan.

Jag köpt två nya tyger som passar bra till mössor och dregglisar, det understa skulle kunna tänka mig att ha en mössa i själv.


Leverans från Bibbis Textil

I förrgår kväll gjorde jag min första beställning från Bibbis Textil och i dag kom varorna, det kallar jag snabb leverans. I paketet var det bl.a. en Prymtång för att sätta i tryckknappar och den har jag redan provat. Vad underbart enkelt det var att sätta i tryckknappar med den, så nu är det slut med allt bankande. Här ska det sy dregglisar på löpande band i fortsättningen ;-).

27 april 2010

Napp- och snuttepåse

I höstas gjorde jag en påse till Evelin för att ha nappar och snutten i och den har blivit en riktig favorit. Det är så bra att ha sånt samlat på ett ställe när man är iväg någonstans eller när Evelin är hos dagmamman. Nu har jag gjort en påse till Hannes och lagom till att jag sydde påsen började han också lägligt nog med napp. Påsen är fodrad och båda tygerna kommer från IKEA:s serie Barnsligt, på utsidan är det grön/blårandigt och på insidan limeflodhästar. Se vad bra det blåa på tyget matchar med min namnlapp :-). Storleken är ca 20*25 cm vilket är perfekt för en snutte och några nappar.

25 april 2010

Lille katt

För några dagar sedan sydde jag en liten katt, med betoning på liten. Om jag ska sy någon mer katt får jag nog förstora mönstret något. Mönstret kommer från boken Sy mjuka djur av Karin
Neüschutz, det verkar vara en populär bok för jag har tittat efter den flera gånger på biblioteket innan den fanns inne.
Evelin har fått katten så nu heter den lille katt som alla andra katter i hennes närhet.

24 april 2010

Dregglisar på beställning

I förra veckan gjorde jag min första beställning, det var tre dregglisar/halsdukar utan pös. Baksidan på dom gröna trollen är i fleece medans de röda trollen och stjärnorna har svart interlock bak enligt beställarens önskemål.

22 april 2010

Trollsnuttis

När man är liten måste man ju ha en snuttis, den här trollsnuttisen har en liten tjej på 1 månad fått. Det är rött trolltyget på framsidan, svartvelour bak och runt om har jag satt sidenband i olika färger, längder och bredder som bebisen kan pilla på.

19 april 2010

En liten mössa

Hannes har fått en ny mössa i det saffransgula igelkottstyget. Tyget är i jersey med lycra och är ganska tunt därför är det brun interlock på insidan. Också gjorde jag interlocken lite längre så att det blev en brun kant på den. Färgen på den första bilden är lite missvisande, tyget är inte riktigt så gul som den visar på den bilden.


14 april 2010

En klänning

I förra veckan sydde jag en klänning till Evelin i bomullstyg, det är den första klänningen jag syr. Den var helt otroligt lätt att sy, helt otroligt nog behövde jag inte sprätta en enda gång. Det är riktigt roligt att sy när det går så smidigt. Jag kanske ska tillägga att knapparna inte är i sydda och jag har haft problem med knapphål tidigare så dom kanske kommer strula. Men när den var klar med den ville inte Evelin prova, jag försökte flera gånger att få på henne den innan hon gav med sig. Det var även lite sura miner när hon väl provade den men sedan ville hon inte ta av den.

Klänningen är i storlek 104 så än är den lite stor ännu till Evelin. Mönstret är mitt eget som jag dels har använt mig av en klänning från Lindex för att göra överdelen också har jag använt boken Barnkläder, Sy och sticka till barn 0-3 år av Meedom och Meedom vad det gäller beskrivning att fodra överdelen och hur man gör rynkning. Alla sömmar som går är sydda på overlocken och fållen nertill är sydd med tvillingnål.

Tyget är ett riktigt fynd från den lokala syaffären, eller vad sägs om 10 kr/meter. Jag har 5 meter av det så det kommer säkert komma fler plagg i det tyget om inte annat är det ju perfekt att provsy i.





12 april 2010

Dregglis med "pös"

Jag måste ju provsy tygerna som jag har här hemma också, så att jag har lite koll på hur jag ska sy i dom. I det röd/vitrandiga tyget från MG-tyger har jag sytt dreggelscarf/halsduk och mössa till Evelin. Det var första gången som jag sydde en dregglis som är "pös" på, d.v.s att tyget på framsidan är större än tyget på baksidan. Det är ett eget mönster med inspiration från en dregglis som är köpt från Gekko och LA Womans beskrivning.

Mössan blev jag inte riktigt nöjd med i toppen eftersom den inte blev riktigt rak och det råkade bli vitt i mitten (en liten nackdel med randigt), tyvärr kunde jag inte sy om den igen eftersom då skulle den bli för liten. Dregglisen är jag väldigt nöjd med men insåg att jag behövde förlänga mönstret för bakstycket ca 0.5 cm upp till för det räckte inte riktigt till.



10 april 2010

Igelkottstyg

Här kommer ett till tyg från min tyghylla som jag inte har visat tidigare, det är bruna igelkottar med saffransgul botten. Jag har den även ett likadant med lime i botten, dom kommer från Mjuka tyger.

8 april 2010

Första bodysuiten

För några veckor sedan sydde jag mitt första klädesplagg, det blev en bodysuit till min son Hannes i storlek 68. Han har inte växt i den riktigt ännu så jag vet inte hur den passar ännu. Det var kanske inte det lättaste klädesplagget att börja med men jag tycker nog det gick ganska bra ändå även om det blev några missar på vägen, jag slarvade lite och sydde på muddar åt fel håll. Det var första gången jag sydde med tvillingsöm och det var lite bökigt att få till rakt. Jag misstänker att den kommer bli något stor i halsen men då får jag väl sätta tryckknappar på sidorna.

Mönstret kommer från Ottobre nr 6/2009 men en del ändringar, det är fram för allt bredden som jag har minskat ner efter ha mätt på köpta bodysuit. Dessutom var armarna väldigt vida så dem har jag också gjort något smalare. Men jag undrar hur mycket det var tänkt att man skulle dra i muddarna för mudden i halsen var alldeles för kort och den vid benen och armarna blev lagom när justeringen på bredden var gjord.

Både tygerna och mudden kommer från Stoff & Stil.



6 april 2010

Min mössa

Det blev en mössa till mig själv i det mönstrade tyget från MG-tyger, den var välbehövlig nu i påsk. Tyget är ganska tunt som är ganska lagom för den här årstiden.


1 april 2010

Barnvagnsmobil



För ett tag sedan sydde jag den här barnvagnsmobilen eller som den används till nu babygymsmobil. Det var så tomt med mobiler i Hannes babygym så det var därför jag sydde den och jag har köpt ett par till velourtyger så jag ska sy några till. I mobilen finns det förutom vadd också lite cellofan så att den prasslar om man tar i den. En liten miss när jag gjorde den var att ha vändhålet precis vid upphägningen, nästa gång ska jag ha det på en rak del och inte i en sväng. Velouren har jag köpt på Calletex i Örebro och ringen den hänger i är en duschdraperiring från IKEA. Jag fick tips tips i "sytråden" på Familjeliv att använda ringar till duschdraperi, typiskt nog hade jag precis varit på IKEA då så jag fick plundra i duschen här hemma.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...