31 juli 2012

Stjärnmössa i höst?

När jag ändå är inne på stjärnor från förra blogginlägget kan jag ju fortsätta med det. Här är tre nysydda mössor i olika stjärntyger. Nu när min semester har gått in på sista veckan känns det som att hösten är nära. Så det börjar bli dags att tänka på höstmössorna.

30 juli 2012

Ljuvliga stjärnor

Tänk att man (läs jag) tröttnar på stjärnor, dessutom kan dom varieras i det oändliga. Det värsta är ju att alla dessa tyger är farliga för plånboken ;).

För en gång skull har jag faktisk inte gjort syskonmatchning men jag tycker att den passade väldigt snyggt till lillebrors t-shirt med grodor. Båda tygerna är designade av Malin Ramberg.

28 juli 2012

Mormors virkade duk

Nu har mormors gamla virkade duk äntligen kommit till användning igen :). Inspirationen till den här har jag fått från andra sybloggare, det här tyget passade extra bra med en virkad duk på.

Bilderna tog min man när vi lite spontant tog en barnfri sväng i Nora nu i veckan. Det var en helt underbar sommarkväll, tyvärr har det ju inte varit så många sådana i sommar.

26 juli 2012

Lejon på mobilfodral

Nu har äntligen mina ugglor fått sällskap av lejon, det här är den första jag gör. Det här mobilfodralet kommer följa med på hantverksdagen vid Sandviksbadet på lördag.

25 juli 2012

Hantverksdag vid Sandviksbadet

Nu på lördag 28 juli kl 10-16 ska jag vara med på hantverksdag vid Sandviksbadet här i Karlskoga. Det kommer även vara andra kul saker för barn, jag hoppas att många besökare kommer dit.

Jag kommer bl.a ha med dessa coola mössor med bilar och rutor. Förutom mössor blir det dregglisar, napphållare, börser och mobilfodral.

24 juli 2012

Till två små killar

Det tillhör inte vanligheten att jag syr body nu för tiden, om jag inte minns fel så var det över ett år sedan sist. Men när det kommer små nya bebisar till världen får man ju passa på ;). Och vad mycket roligare det är att sy kantband med nya maskinen, det är nästan så jag känner för att sy ett gäng till bara för att få kantbanda ;).

19 juli 2012

Hon har blommor...

... på sin klänning ;). Det här tyget föll jag för direkt när jag såg det och planerade att sy en klänning till mig i det. Det kommer från Michas i Tyskland och är designat av Darling Dearest, jag har köpte det från Crazy kidz.

Det här är första plagget jag syr till mig själv på nya symaskinen, så mycket enklare och roligare det blir nu. Det jag tyckte var tråkigas förr att sy kantband och fålla och det är mycket enklare nu.

15 juli 2012

Uggla till en sytoka

Det är alltid lite nervöst att sy saker till en annan sytoka, den här ugglan fick jag beställning på efter att ha visat upp ett gäng ugglor på Vi Sytokiga som är en grupp på Facebook.

14 juli 2012

Fina grodor

Det här fina grodtyget har legat till sig i garderoben i över ett år, äntligen har det blivit förädlat ;). Som tur var hade jag inte tillräckligt med grön tråd så det blev blå kantband och fåll, jag är jättenöjd. Närbilden är på dekorationssömmen dom jag har sytt med nya symaskinen. Underst till höger syns det hur sura röda vinbär är ;).

Tyget är köpt hos JNY, upptryckt av Gekko och ritat av Malin Ramberg (fröken Rosett).

12 juli 2012

Mer övning

Här övas det för fullt med nya maskinen, det här är första t-shirten som jag gjorde. Lite stor i halsen blev den men i övrigt blev den bra. Det fick bli många sprättningar av fållen innan den blev bra utan hoppstygn.

6 juli 2012

En ensam retro uggla

Nu har jag bara en endaste uggla uppsydd, jag får nog göra några kompisar till honom ;). Till den här ugglan i retrotyger har jag uppsydda matchande börser i alla tre tyget som är på den.

5 juli 2012

Homeparty

Ikväll har jag haft mitt första homeparty, min svägerska hade vinkväll med vänner och då bad hon mig och en tjej som gör smycken att vi skulle ta med våra alster. Inte trodde jag att det skulle gå att sälja mössor när det är så här fint väder men tydligen gick det utmärkt :).

2 juli 2012

Semestertider och nya tyger

Nu är det semestertider men jag syr för fullt ändå, däremot kommer jag inte vara hemma hela tiden så att leveranstiderna kommer vara något längre. Vid beställning kommer jag givetvis att meddela om det blir längre leveranstid än normalt, i vanliga fall försöker jag att sy inom en vecka efter inkommen betalning och det som är färdig sytt skickas 1-2 dagar efter att betalningen har kommit in.

Jag har fått hem många nya mjuka tyger, så titta gärna in på sidan och se vad som finns att välja bland. Det finns så många fina tyger att köpa hem nu så jag har svårt att begränsa mig, men det går ju inte att köpa alla :-).


1 juli 2012

Kul med ugglor

Det är så kul att kombinera ihop olika ugglor, men ändå kommer jag alltid tillbaka till lila och lime ( min favoritkombo). Den här ugglan är på väg genom Sverige nu tills dess nya ägare.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...