14 april 2010

En klänning

I förra veckan sydde jag en klänning till Evelin i bomullstyg, det är den första klänningen jag syr. Den var helt otroligt lätt att sy, helt otroligt nog behövde jag inte sprätta en enda gång. Det är riktigt roligt att sy när det går så smidigt. Jag kanske ska tillägga att knapparna inte är i sydda och jag har haft problem med knapphål tidigare så dom kanske kommer strula. Men när den var klar med den ville inte Evelin prova, jag försökte flera gånger att få på henne den innan hon gav med sig. Det var även lite sura miner när hon väl provade den men sedan ville hon inte ta av den.

Klänningen är i storlek 104 så än är den lite stor ännu till Evelin. Mönstret är mitt eget som jag dels har använt mig av en klänning från Lindex för att göra överdelen också har jag använt boken Barnkläder, Sy och sticka till barn 0-3 år av Meedom och Meedom vad det gäller beskrivning att fodra överdelen och hur man gör rynkning. Alla sömmar som går är sydda på overlocken och fållen nertill är sydd med tvillingnål.

Tyget är ett riktigt fynd från den lokala syaffären, eller vad sägs om 10 kr/meter. Jag har 5 meter av det så det kommer säkert komma fler plagg i det tyget om inte annat är det ju perfekt att provsy i.

3 kommentarer:

 1. Kristin Haglund14 april 2010 13:20

  Jag blir så imponerad, du är jätte duktig på att sy.

  SvaraRadera
 2. Jättefint! Riktigt proffsigt sytt och Evelin är ju bara för söt i sin klänning. :) Blir fina bilder på henne i den i sommar, tror jag.

  SvaraRadera
 3. Du går verkligen från klarhet till klarhet. Superfina saker! Beställning kommer, var så säker!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...